Već dijelio svlačionicu s Kadušićem i Kuzmanovićem: Celje dovelo bivšeg mladog reprezentativca BiH

Stjepan Vego, 23-godišnji lijevi bek, potpisao je ugovor sa Celjem, zvanično je potvrdio slovenski klub.

Stjepan Vego, 23-godišnji lijevi bek, potpisao je ugovor sa Celjem, zvanično je potvrdio slovenski klub.

U redove slovenskog kluba došao je kao slobodan igrač i potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a prethodno je angažman imao u Interu iz Zaprešića.

Rođen je u Hamburug, a nakon što je bio član nekoliko niželigaša, od 2017. do 2019. godine igrao je za GOŠK iz kojeg je i otišao u Inter Zaprešić. Bio je i član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Za mladu reprezentaciju BiH igrao sam u prijateljskoj utakmici protiv Albanije u Draču. Tada sam dijelio svlačionicu sa dvojicom aktuelnih fudbalera Celja, Advanom Kadušićem i Mićom Kuzmanovićem”, rekao je Vego, koji je bio pozivan i u mladu reprezentaciju Hrvatske:

“Tada se igrala prijateljska utakmica protiv Francuske u Beauvaisu, ali nisam dobio priliku za igru od tadašnjeg selektora Nenada Gračana”.

Vego će u Celju nositi dres sa brojem 69, a otkrio je zbog čega se na to odlučio.

“Sretan sam zbog dolaska u Celje. Organizacija i sve ostalo u ovom klubu su na vrhunskom nivou. Svi su mi poželjeli dobrodošlicu. Želim pomoći ekipi da dođe do što boljih rezultata. Moja vrlina je brzina. Odabrao sam broj 69 jer je to godina rođenja mog oca Vinka”, istakao je 23-godišnji fudbaler.

KOMENTARI