Važna obavijest JU Doma zdravlja Jajce

Poštovani građani,

shodno instrukcijama koje smo dobili od nadležnih institucija (Zavoda za javno zdravstvo SBK i Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK), te količinama pristiglih vakcina do sada, obavještavamo Vas da je u prethodnom periodu prema utvrđenom planu provedena vakcinacija zdravstvenih radnika, privatnih zdravstvenih radnika, te korisnika ustanova za smještaj starijih osoba.

Također, obavještavamo vas da smo započeli proces vakcinacije osoba koje su se prijavile, a starije su od 60 godina, prema ranije preporučenim i utvrđenim kriterijima. Ovaj proces nastaviti će se i u narednom periodu shodno pristiglim količinama vakcina koje naša ustanova dobije od Zavoda za javno zdravstvo SBK.

Građani koji se budu trebali vakcinisati, telefonskim putem će biti obaviješteni o mjestu i vremenu vakcinacije. Ovim putem ukazujemo i na značaj masovne vakcinacije stanovništva na području naše općine, jer samo na takav način u mogućnosti smo se izboriti sa ovom pandemijom.

U tome smislu pozivamo vas da se i dalje prijavljujete za vakcinaciju, a to možete učiniti na sljedeće brojeve telefona:

– oni koji su raspoređeni u timovima porodične medicine u JZU “Dom zdravlja” Jajce mogu se prijaviti na brojeve telefona:

  • 030 / 654-541 ( tim 1 i tim 2)
  • 030 / 654-542 ( tim 3 i tim 4)

– oni koji su raspoređeni po područnim ambulantama mogu se prijaviti na brojeve telefona:

  • područna ambulanta Divičani 030/640-002
  • područna ambulanta Vinac 030/273-405
  • područne ambulante Barevo i Vlasinje 062/608-113
  • područna ambulanta Bešpelj 063/475-021 područna ambulanta Kruščica 062/495-530
  • područna ambulanta Dobretići 061/101-336

 

Pored svega navedenog, te činjenice da je epidemiološka situacija na području cijele Bosne i Hercegovine još uvijek nepovoljna i dalje ukazujemo i apelujemo da se i dalje maksimalno pridržavate utvrđenih epidemioloških mjera.

DIREKTOR Hrnjić dr. Mirzet