Van Dijk tek počinje raditi s loptom: Ideja Nizozemca za ljeto se uopšte ne sviđa Kloppu

Virgil Van Dijk je uspio da odigra tek četiri pune utakmice za Liverpool ove sezone u Premier ligi.

Virgil Van Dijk je uspio da odigra tek četiri pune utakmice za Liverpool ove sezone u Premier ligi.

Ona peta je bila kobna, pošto je na derbiju s Evertonom zadobio tešku povredu nakon neopreznog starta Jordana Pickforda.

Stradalo je koljeno Nizozemca tada, a on se ovih dana polako vraća treninzima s loptom i približava trenažnom procesu s ekipom.

Jurgen Klopp je nedavno izjavio kako ne treba očekivati njegov novi nastup u ovoj sezoni. Međutim potencijalno bi mogli Virgila da gledamo na Evropskom prvenstvu koje se održava tokom ljeta.

Engleski mediji pišu kako bi Van Dijk htio da se okuša sa Lalama na smotri Starog kontinenta, a to je ideja koja se Kloppu uopšte ne sviđa. Jasno, njemački trener ovo vidi kao rizik i potencijalno novu povredu. Van Dijk nije igrao punih pet mjeseci, a EURO je u junu mjesecu. Jasno da je Nizozemac daleko od bilo kakve naznake takmičarske forme.

Klopp je jasan, igrač ne može da igra za reprezentaciju ako prije toga nije nastupio za svoj klub. Odnos dvojca je uvijek bio fenomenalan, engleski mediji prenose da bivši štoper Southamptona neće ići protiv želje menadžera.

KOMENTARI