Jajce Online
BOSNA I HERCEGOVINAVIJESTI

Uvedena nova aviolinija na Aerodromu Sarajevo

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.

Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboarding-a i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da slete u Sarajevo i uživaju u bh. olimpijskim ljepoticama.

Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji.

Odluka TUI-a je rezultat uspješnih pregovora koje je Aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju prošle godine na evropskom Routes-u u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu s USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što BiH čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom, saopćeno je iz Aerodroma Sarajevo.

 

 

(Fokus.ba)

Povezane vijesti

Doktor koji se testira na drogu i fotografiše urin

admin

Turković o najavi nametanja Izbornog zakona BiH: Diskriminatorne odredbe bi bile cementirane u ustavu i zakonu, čime bi bio ugrožen i evropski put

admin

PRVI KORAK: Čavara predložio imena za sudije Ustavnog suda FBiH

admin