Search
Close this search box.

Usvojen prijedlog SDP-a i NiP-a u OV Jajce : Ništa od poskupljenja vode i odvoza smeća

Podijeli članak:

Opozicioni vijećnici u općinskom vijeću Jajce SDP i NiP spriječili su na današnjoj sjednici usvajanje odluke o poskupljenju komunalnih usluga, odnosno o poskupljenju vode i odvoza smeća.
Iako su načelnik i vladajuća većina SDA i HDZ zvanično bili pripremili poskupljenje vode i odvoza smeća, zahvaljujući opoziciji i pritisku javnosti, cijene će ostati iste.

Međutim, budući da je ovo izborna godina, bojimo da su SDA i HDZ samo zbog straha od gubitka glasova u oktobru, samo privremeno odustali od poskupljenja, a da će cijenu vode i odvoza smeća povećati odmah nakon oktobarskih izbora. Ukoliko se to desi, javnost ćemo blagovremeno obavijestiti i ponovo se energično usprotiviti nakanama SDA i HDZ-a.

Smatramo da su dugogodišnje loše rukovođenje, postavljanje podobnih direktora i stranačko zapošljavanje doveli do gubitaka u javnim preduzećima koje je vlast danas pokušala pokriti preko leđa građana.

To nećemo nikada dozvoliti, posebno ne u vremenu enormnog poskupljenja svih cijena, posebno životnih namirnica i zbog činjenice da mnoge relevantne institucije najavljuju vrlo tešku zimu i veliku krizu kada su u pitanju hrana i energentim, stoji u saopćenju.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka