Uspješno otvaranje Pikado kluba ‘Hawkeye’ u Jajcu uz veliki turnir

Podijeli članak:

Sportska dvorana u Jajcu je ovog vikenda bila poprište uzbuđenja, rivalstva i strasti jer je novootvoreni Pikado klub “Hawkeye” organizovao svoj prvi turnir otvaranja. Sa učestvovanjem čak 50 igrača i dolaskom gostiju iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uključujući i prijatelje iz Splita, ovaj sportski događaj je bio prava poslastica za sve ljubitelje pikada, piše Jajce Online.

Nakon nekoliko sati uzbudljivih mečeva i nadmetanja, tri najbolja igrača izdvojila su se kao istinski šampioni ovog turnira. Na vrhu liste sa impresivnom izvedbom nalazio se Milutin Savanovic, dok je drugo mesto osvojio Zdravko Malinić, oba člana Pikado kluba Banja Luke.

Treće mesto i ogromno odobravanje publike pripalo je Luki Kadoviću, članu domaćeg Pikado kluba “Hawkeye”, koji je također postavio rekord turnira sa nevjerojatnih 153 bodova.

This slideshow requires JavaScript.

Ovaj prvi turnir otvaranja privukao je impresivan broj učesnika i posmatrača, što je nadmašilo sva očekivanja za novi klub. Organizatori su bili izrazito sretni zbog ovako pozitivnog odziva i obećali su da će sljedeći rođendanski turnir biti još veći i uzbudljiviji.

Za sve one koji osjećaju strast prema pikadu i žele se pridružiti Pikado klubu “Hawkeye”, klub nudi jednostavan način učlanjenja putem svojih Facebook i Instagram stranica. Također, klub je osigurao svoju bazu u nargila baru “Marocco”, gdje će članovi moći da se okupe, druže i treniraju na dva pikada, uz besplatan pristup svim potrebnim rekvizitima.

Ovo uspješno otvaranje Pikado kluba “Hawkeye” predstavlja obećavajući korak ka svijetloj budućnosti pikado sporta u Jajcu i okolini. Klub planira da nastavi s organizacijom turnira i promocijom ovog popularnog sporta, s ciljem privlačenja novih članova i strastvenih igrača iz cijelog regiona.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...