Search
Close this search box.

Uspješan vikend kreativnosti i inspiracije u COD-u Jajce: Radionice oduševile mladu generaciju

Podijeli članak:

Protekli vikend COD-ove prostorije bile su mjesto ispunjeno kreativnošću i inspiracijom kada je grupa mladih uživala u zanimljivim radionicama koje su vodile Asima Kokić i Neele Lofruthe.

Naime, održane su dvije radionice osmišljene tako da mladi na zanimljiv način prenose znanje jedni drugima. Prvu radionicu naziva “Radionica kreativnog pisanja i pripovijedanja” vodila je Asima koja je grupi prenosila znanje, vrste i načina komuniciranja i na ovaj način unaprijedila njihova znanja govornih, tekstualnih vještina, komuniciranja putem društvenih mreža, prenošenja poruka fotografijom te video porukama.
Mladi su istinski uživali i ovom prilikom odlično se zabavili pokušavajući primijeniti sve preporuke koje im je Asima ovom prilikom prenijela.

Radionica koju je zanimljivom prezentacijom vodila Neele bila je pravi pogodak. Implementacija projekta od ideje do realizacije upravo je ono što je interesovalo mlade koji su u svojim glavama “rojili” more zamisli koje bi voljeli ostvariti. Ovom prilikom dobili su viziju kako i na koji način ostvariti i realizirati svoje projekte, te pozitivno uticati na okolinu i društvo.

This slideshow requires JavaScript.

Kroz osmišljavanje ideja mladi su shvatili kako teče čitav proces planiranja, izrade, pripreme, implementacije, realizacije te na kraju provjera uspješnosti i rezultata.

– Hvala svima koji su sudjelovali i doprinijeli ovim fantastičnim radionicama! Ovu praksu nastavljamo i u buduće – pridruži nam se i ti! Naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju, a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu. BiH Može Bolje, poručili su iz COD-a Jajce.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka