Search
Close this search box.

Uskoro stižu ćevapi napravljeni od ribe

Podijeli članak:

Iz Vukovara uskoro stižu proizvodi koje smo dosad jeli napravljene isključivo od mesa, no ovi će biti napravljeni od – slatkovodne ribe. Riječ je o ćevapima, kobasicama, pljeskavicama i kulenu od ribe, a to su samo neki od proizvoda koji će se naći u ponudi.

Miroslav Balaž, suvlasnik proizvodnog pogona Panonica kompanija Istar agro koja će proizvoditi ove proizvode, za Osječku je televiziju rekao da su pokrenuli nešto što je novo na tržištu, prenosi Agroklub, a ćevape, kobasice, pljeskavice i kulen proizvodit će od otkoštenih fileta ribe iz Orahovice.

Dodaje i da im je budućnosti u planu razvoj primarne prerade i suradnja s lokalnim ribarima, a trenutno vlasnici pogona Goran Terzić i Miroslav Balaž ulažu u opremanje pogona kako bi mogli krenuti s većom proizvodnjom.

Pogon “Panonica” trenutno proizvodi devet proizvoda, tri okusa u tri oblika, piše Agroklub, i zapošljava tri tehnologa od kojih je jedan voditelj proizvodnje, a planiraju i nova zapošljavanja i proširenje proizvodnje, a kapacitet kilaže o kojoj razmišljaju je između 500 i hiljadu kilograma dnevno.

Osim toga, uskoro će otvoriti i maloprodajni objekt na Gradskoj tržnici Vukovar, na kojoj će građani imati priliku kupiti i probati nove, inovativne vukovarske proizvode, a najavili su i da ih planiraju plasirati i u susjedne gradove, Vinkovce i Osijek.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce objavilo je natječaj za dodjelu Književne nagrade “Nikola...

Danas je u Jajcu, na relaciji Divičani-Kuprešani, održana spektakularna manifestacija 6. Međunarodni auto slalom...

Mišo Banjac, Prijedorčanin koji živi i radi u njemačkom Minhenu, polako gradi svoju muzičku...

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto...

Netflix će od 24. jula prestati da nudi podršku za svoju aplikaciju na više...

SK Fight prenosiće u noći sa subote na nedjelju (4.00) UFC reviju u kojoj...