Search
Close this search box.

Uređena biciklistička staza stare pruge na području općine Vitez

Podijeli članak:

Turistička zajednica Srednjobosanske županije u suradnji s biciklističkim klubovima “Vitez” i “Tempo” uspješno je završila uređenje biciklističke staze Old Rail Trail na području općine Vitez. Ova staza izgrađena je na trasi nekadašnje uskotračne pruge, čime je revitaliziran dio industrijske baštine općine Vitez i pretvoren u atraktivnu destinaciju za bicikliste.

Tijekom uređenja, uklonjeno je visoko i nisko raslinje koje je prekrivalo stazu, čime je osigurana njena potpuna prohodnost i sigurnost za sve korisnike. Time je biciklistička staza spremna za , a ljubitelji biciklizma mogu uživati u vožnji kroz predivne pejzaže ovog kraja, piše Drukčiji radio.

Financijska sredstva za realizaciju projekta održavanja biciklističke staze osigurala je Općina Vitez, posredstvom općinskog načelnika i Turističke zajednice SBŽ. Osigurana su dovoljna financijska sredstva koja će omogućiti kontinuirano održavanje staze tijekom cijele ljetne turističke sezone.

“Biciklistička staza Old Rail Trail pruža jedinstvenu priliku za rekreaciju i uživanje u prirodnim ljepotama na području naših općina. Ovo je još jedan korak ka daljnjem razvoju cikloturizma u Srednjoj Bosi,” izjavio je direktor Turističke zajednice SBK/KSB, Miroslav Matosević.

Biciklistički klub “Vitez” i BK Tempo pozivaju sve ljubitelje biciklizma, prirode i rekreacije da iskoriste ovu obnovljenu stazu i uživaju u vožnji kroz predivne pejzaže općine Vitez.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Današnjim utakmicama u grupama A i B će početi drugo kolo Evropskog prvenstva u...

Već mjesec dana nema sastanaka ni pregovora partnera na državnom nivou vlasti, a ni...

Vrtoglavih, gotovo tri hiljade maraka, iznos je potrošačke korpe za mjesec april, dok penzije...

Pripadnici specijalne jedinice italijanske policije uhapili su 22-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine u...

Tragedija se dogodila u mjestu Radešine, kod Konjica, gdje se utopio maloljetnik.

Savjet ministara BiH usvojio je izvještaj o radu Ekspertskog i Pravnog tima u vezi...