Jajce Online
GLOBUS

Upozorenje svim turistima koji borave u Grčkoj: ‘Pokušajte izbjeći ovu situaciju da vam odmor ne bi postao jezivo iskustvo‘

Na Facebook stranici portala Grčka info osvanulo je upozorenje za turiste koji planiraju ljetovanje u toj zemlji. Naime, kako se sezona zahuktava, slučajevi krađa postaju sve češći, pa se odmor može pretvoriti u  pravu jezu, pogotovo ako se lopovi ušuljaju u apartman dok ste vi još u njemu. Za tu varijantu često koriste posebne sprejeve – omamljivače, prenosi portal Buka.

Metoda rada koju lopovi najčešće koriste je prskanje spreja, tzv. gasa “omamljivača” pomoću kojeg žrtve upadaju u duboki san. Sprej prskaju noću kroz otvorene prozore ili terase soba ili apartmana prije ulaska, a na meti su, naravno, najlakše dostupni apartmani; oni u suterenu, prizemlju ili na 1. katu zgrade.

PROČITAJTE JOŠ:   Princ Charles u središtu afere, od katarskoga šeika tri puta je bez svjedoka primio po milijun eura u gotovini, javnost se pita može li predstavljati Britaniju

Ovakve pljačke se ne događaju samo u ljetovalištima gdje ima najviše domaćih turista, već i u pojedinim otočkim ljetovalištima”, napominju iz Grčka info, a daju i savjete kako se sačuvati:

-Ukoliko imate sef u sobi, pasoše, dokumente, novac i ostale dragocjenosti obavezno držite u njemu.

-Ukoliko se vaš smještaj nalazi na prizemlju ili lako dostupnom spratu, a nema noćnog čuvara, obavezno tijeokom noći zatvorite (i ako postoji mogućnost, zaključajte) vrata od terase i prozore i navucite rolete.

-Ukoliko je vrućina neizdrživa – upalite klima uređaj. Razmislite je li bolje spavati uz klima uređaj ili lopove u sobi.

PROČITAJTE JOŠ:   Velika tragedija: mladi slavili rođendan u lokalu, pronađena tijela čak 17 mrtvih maloljetnika, forenzičari razmatraju dva moguća razloga smrti

“Ukoliko vam se, ipak, dogodi da tijekom ljetovanja budete opljačkani savjetujemo vam da to prvo prijavite vlasniku smještaja u kojem boravite, kao i predstavniku turističke agencije preko koje ste došli na ljetovanje. Oni će vam pomoći da događaj prijavite policiji.

I na kraju, ako je za utjehu, ovakve situacije se ne dešavaju samo u Grčkoj, već i u ljetovalištima ostalih zemalja gdje postoji velika koncentracija turista, kao što su Bugarska, Turska, Italija pa čak i Španjolska, prenosi portal Buka.

Povezane vijesti

‘Baka Anja‘, ikona ruske propagande, zapravo je Ukrajinka: ‘Željela sam mir, molila za Putina, a sad sam izdajica‘

admin

Osamnaest migranata poginulo u sukobu s marokanskom policijom: gomila navalila na ogradu, a stotinjak ih je uspjelo ući u Španjolsku

admin

Neočekivani zaokret u Rusiji, mediji mijenjaju priču o ratu, analitičar tvrdi: To Kremlj dirigira, imaju novi plan

admin