Jajce Online
GLOBUS

Umro japanski kanibaI: ubio je i pojeo nizozemsku studenticu, ali nikada nije završio u zatvoru. Na bolesnom zločinu je čak i zarađivao

Issei Sagawa, japanski ubojica poznat kao “Kobe cannibal” koji je ubio i pojeo nizozemsku studenticu, ali nikada nije završio u zatvoru, umro je u 73. godini. Sagawa je umro od upale pluća 24. studenog, a pokopan je u krugu obitelji.

Sagawa je 1981. studirao u Parizu kada je pozvao nizozemsku studenticu Renee Hartevelt u svoj dom. Upucao ju je u vrat, silovao, a zatim konzumirao dijelove tijela tijekom tri dana, piše Japantimes.

Sagawa se zatim pokušao riješiti posmrtnih ostataka u parku Bois de Boulogne, a uhićen je nekoliko dana kasnije, priznajući svoj zločin policiji.

No, 1983. francuski medicinski stručnjaci smatrali su ga nesposobnim za suđenje i u početku je bio zadržan u psihijatrijskoj ustanovi prije nego što je 1984. deportiran u Japan.

Harteveltova obitelj obećala je tada da će inzistirati na kaznenom progonu Sagawe u Japanu kako “ubojica nikada ne bi izašao na slobodu”.

No, po njegovom dolasku, japanske vlasti proglasile su ga zdravim, koje su odlučile da je jedini problem Sagawe “anomalija karaktera” i da ne zahtijeva hospitalizaciju.

Japanske vlasti nisu uspjele dobiti njegove dosjee od svojih francuskih kolega, koji su slučaj smatrali zatvorenim, ostavljajući ubojicu da izađe na slobodu.

Sagawa nije skrivao svoj zločin i kapitalizirao svoju slavu, uključujući i memoare nalik romanu pod nazivom “U magli” u kojima se živopisno prisjetio ubojstva.

Ubojstvo je također bilo tema filma japanskog romanopisca Jure “Pismo iz Sagawa-kun”, koji je 1982. osvojio nagradu Akutagawa, prestižnu književnu nagradu u zemlji.

Unatoč gnjusnim detaljima ubojstva i nedostatku kajanja, Sagawa je stekao razinu slavnih i redovito davao intervjue domaćim i svjetskim medijima u godinama nakon povratka.

Povezane vijesti

Raste broj žrtava obilnih kiša u Brazilu: Do sada je prijavljeno 46 smrti, očekuju se nove oborine

admin

Stručnjak za sigurnost tvrdi da se preokret u Ukrajini zapravo dogodio puno ranije: ‘Rusi su u rasulu, ovo je početak poraza, ali Zapad ne želi poniziti Putina‘

admin

SAD: ‘Kina ne bi trebala koristiti posjet kongresnika kao izgovor za akciju. Brine nas i podrška ruskoj invaziji‘

admin