Umrežavanje i planiranje djelovanja u lokalnim zajednicama – Seminar za nastavnike

Podijeli članak:

Nansen dijalog centar Sarajevo održao je jednodnevni seminar za nastavnike osnovnih i srednjih škola iz Jajca, Jezera, Mrkonjić Grada i Vareša na Jahorini, 20. maja 2023. godine. Seminar je bio posvećen temi “Umrežavanje i planiranje djelovanja u lokalnim zajednicama” te je okupio 21 nastavnika i nastavnicu.

Seminar je bio organiziran kao dio projekta “Dijalogom do zajedničkih aktivnosti u lokalnim zajednicama”, koji je podržan od strane Njemačke ambasade u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je unaprijediti saradnju između škola i lokalnih zajednica, te stvoriti platformu za dijalog i razmjenu ideja među nastavnicima, roditeljima i učenicima.

Jedna od glavnih tema seminara bila je implementacija projektnih aktivnosti uključujući organizaciju seminara za učenike, konsultativne sastanke sa roditeljima, studijske posjete učenika srednjih škola, kao i ljetni kamp na Ćusinama. Nastavnici su imali priliku razgovarati o narednim koracima i planovima za ostvarenje tih aktivnosti, te su razmijenili iskustva i ideje kako bi unaprijedili kvalitet obrazovanja i angažmana učenika u njihovim zajednicama.

Seminar je također pružio platformu za umrežavanje među nastavnicima iz različitih škola i gradova. Razmjena ideja i iskustava između nastavnika iz različitih lokalnih zajednica može imati pozitivan utjecaj na obrazovni sistem u cjelini, te doprinijeti razvoju novih inicijativa i projekata koji će imati koristi za učenike i lokalne zajednice.

Njemačka ambasada u Bosni i Hercegovini podržava ovakve inicijative s ciljem jačanja obrazovnog sistema i unapređenja saradnje između škola i lokalnih zajednica. Njihova podrška omogućava organizaciju i provedbu ovakvih seminara i projekata koji promiču dijalog, umrežavanje i planiranje djelovanja u lokalnim zajednicama.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...