Ukrao novac djeci oboljeloj od raka

Nepoznati lopov ukrao je juče oko 15 časova u Nišu iz jedne apoteke u opštini Palilula kutiju udruženja NURDOR za prikupljanje dobrovoljnih priloga za pomoć liječenja djece oboljele od raka.

Bezočni kradljivac je nonšalantno ušetao u apoteku u trenutku kada se radnica nije nalazila pored kutije, uzeo je i ubrzanim koracima izašao iz apoteke.

Snimak krađe objavljen je na Fejsbuku i dijeli se društvenim mrežama kako bi počinilac lakše bio identifikovan i prijavljen. Kako Blic nezvanično saznaje, kradljivac je očigledno dobro isplanirao krađu jer je nekoliko minuta prije krađe već bio u apoteci i dobro „snimio“ situaciju.

– On je kratko vrijeme prije krađe već bio u apoteci gdje je čekao red i onda pokušao da kupi lijek za smirenje, ali mu ga radnica nije dala jer nije imao recept i izvještaj ljekara. Pošto nije dobio lijek, on je izašao je napolje posmatrao sa spoljne strane apoteke, a onda, kada se radnica pomjerila od kutije, obavljajući druge poslove, ušetao, ukrao kutiju i pobjegao. Da li je pokušaj kupovine lijeka bez recepta i izvještaja ljekara bio samo trik da bi osmotrio situaciju ili je u trenutku dobio ideju da počini krađu, biće utvrđeno po njegovom pronalasku – kaže naš izvor.

U policiji je potvrđeno da je krađa kutije za sakupljanje dobrovoljnih priloga za liječenje djece prijavljena te da policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku počinioca, kao i rasvijetljavanju svih ostalih okolnosti krađe o kojoj je obaviješteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, piše Blic