Jajce Online
MAGAZIN

Ukrajina pobjednik Eurosonga 2022. (VIDEO)

 

Ukrajina je pobjednik 66. Eurosonga – Evrovizije koji je održan u dvorani PalaOlimpico u italijanskom Torinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pobjednik je odlučen na osnovu glasova stručnog žirija i glasova publike. Nakon glasova žirija prva je bila Velika Britanija, ali su se prebrojani i glasovi publike pobjedu je odnijela Ukrajina.

Ukrajinci “Calush Orchestre” predstavili su se s pjesmom “Stefania”. Dvorana ih je cijelo vrijeme gromoglasno bodrila, a pjesmu su izveli na ukrajinskom jeziku.

U finalnoj večeri nastupili su predstavnici 25 zemalja – Češke, Rumunije, Portugala, Finske, Švicarske, Francuske, Norveške, Armenije, Italije, Španije, Nizozemske, Ukrajine, Njemačke, Litvanije, Azerbajdžana, Belgije, Grčke, Islanda, Moldavije, Švedske, Australije, Velike Britanije, Poljske, Srbije i Estonije.

Ove godine finale je proteklo bez Rusije nakon što je Evropska radiodifuzijska unija (EBU) u februaru objavila da na ovogodišnjem izdanju Evrovizije ne može nastupiti nijedan ruski izvođač, kao ni Bjelorusije, bliskog saveznika Moskve.

Bosna i Hercegovina ni ove godine nije imala predstavnika na Eurosongu.

Eurosong u sali PalaOlimpico pratilo je oko 11.000 ljudi.

Povezane vijesti

Džem od šljiva sa čokoladom

admin

Twitteraši tvrde: Đoković udahnuo zrak iz Visokog i preokrenuo rezultat? (VIDEO)

admin

Važnost tjelovježbe u trudnoći

admin