Uhapšena jedna osoba zbog ubistva Šveđanina u Sarajevu, za drugom se traga

Podijeli članak:

Jedna osoba osumnjičena za likvidaciju Harrisa Osterdahla u sarajevskom naselju Stup je uhapšena, saznaje Klix.ba. Riječ je o državljaninu Švedske, Oliveru Erbertu Peteru, koji je uhapšen na Sokocu. Za drugim napadačem se još uvijek traga.

Harris Osterdahl je, podsjećamo, ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup.

Drugi muškarac koji je bio sa Osterdahlom je zadobio lakše tjelesne povrede i njemu je ukazana medicinska pomoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a kako saznajemo i on je državljanin Švedske.

Švedski mediji navode kako je ovo ubistvo dio velikog sukoba unutar kriminalne mreže “Foxtrot” koja je u središtvu vala nasilja u Stockholmu i Uppsali.

Harris Osterdahl (30) je poznat po brojnim krivičnim djelima u Švedskoj, a tamošnji mediji navode da je i vođa narko mreže.

Prije pet godina je osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja narko lanca, ali u policijskim dosjeima se navodi da je kažnjavan i zbog nedozvoljene upotrebe oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje…

Ministarstvo vanjskih poslova Švedske je saopćilo da su iz medija primili k znanju informacije o ubistvu njihovog državljanina u BiH, ali da se “stvari koje se tiču ​​smrti u inostranstvu rješavaju vrlo pažljivo i rad se odvija po rutini koja, između ostalog, zahtijeva da lokalne vlasti moraju potvrditi smrt.”

 

(Klix.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Startup je relativno novi pojam u poslovanju, a čije pravo značenje zna mali broj...

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.