Uhapšen krijumčar migrantima iz BiH koji je dva puta bježao policiji

Podijeli članak:

Karlovačka policija osumnjičila je 24-godišnjaka da je u petak i subotu prevozio migrante iz BiH preko granice i u oba slučaja bježao, ali drugi put neuspješno.

Osumnjičeni krijumčar uhapšen je u subotu ujutro na području Slunja. Policajci su ga svjetlosnim signalima nastojali zaustaviti dok je vozio kombi bosansko-hercegovačkih oznaka ali je iskočio iz vozila i nastavio bježati. Ali, policajci su ga sustigli, nakon čega su utvrdili da prevozi 16 migranata.

Ustanovljeno je da je riječ o istoj osobi koja je dan ranije na području Vojnića u noćnim satima prevozila 25 migranata. Tada se takođe nije htio zaustaviti pa je udario kombijem u policijsko vozilo, izašao iz vozila i nastavio bježati.

Karlovačka policija ranije je izvijestila da je prijavila deset osoba zbog sumnje u krijumčarenje 61 migranta koji su potom izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

U zaustavljanju i kontrolisanju vozača koji su prevozili strane državljane učestvovali su na području Karlovca, Slunja, Rakovice, Vojnića i Josipdola službenici Direkcije policije, granične policije Cetingrad te carinici iz Službe mobilne jedinice, navodi “Novi list”.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”...