Jajce Online
HUMANOST

Udruženje “Ruka podrške” pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za izgradnju rehabilitacijske kuće

Udruženje invalidnih i bolesnih osoba “Ruka podrške” pokrenulo je akciju prikupljanja sredstava za izgradnju rehabilitacijske kuće za invalidne i bolesne osobe.

Cilj projekta je prikupljanje sredstava za izgradnju Rehabilitacijske kuće “Ruka podrške” u Miševićima (Hadžići) za potrebe invalidnih i bolesnih osoba pa je akcija prikupljanja sredstava za izgradnju već počela.

U toku je izljevanje ploče za prvi sprat kuće, a za završetak radova i kompletno opremanje potrebno je još 320.000 KM.

Udruženje aktivno posreduje u zapošljavanju svih radno sposobnih članova te organizuje redovna druženja i radionice za članove s ciljem socijalizacije i inkluzije u svakodnevni život.

Naredni veliki korak neminovno je bio izgradnja Rehabilitacijske kuće koja bi bila baza djelovanja Udruženja i obezbijedila članovima sve rehabilitacijske usluge na jednom mjestu

Rehabilitacijska kuća podrazumijeva izgradnju objekta sa sljedećim sadržajima: bazen, fizikalne terapije, Hubbardova kada, hiperbarična komora, slana soba, park prilagođen osobama sa invaliditetom, smještaj za članove koji dolaze iz daleka (dva apartmana), lift, sala za edukacije, radno osposobljavanje i sastanke te mjesto za redovna druženja.

Zbog velikog značaja i potrebe ovog projekta za invalidne i bolesne osobe, ali i društvo općenito, pripremljeno je više aktivnosti za prikupljanje sredstava.

Među njima je i koncert duhovne muzike i sevdaha u JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići koji će se održati 21.12.2022. Učesnici će biti Latif Moćević, Armin Muzaferija, Zejd Šoto, Mustafa Isaković, Enes Ukić, Vermina Kazaferović, hor Sejfullah, te kulturno-umjetnička društva Ivan Planina – Tarčin i Ilidža. Narator i interpretator programa biće bh. glumac Damir Kustura. Autor prozno-poetskog recitala, kojim se objedinjuju tradicionalne i duhovne vrijednosti položene u temelju namjera i ideja da se doprinese društvu, je Hasan Hasić.

U akciji prikupljanja sredstava za izgradnju može se učestvovati na nekoliko načina:

  • kupovinom karata za koncert (10, 20 ili 50 KM – prema mogućnostima i željama)
  • kupovinom karata za online projekciju uživo (20, 50 ili 100 KM – prema mogućnostima i željama)

Link za kupovinu karata: https://www.kupikartu.ba/karte/event/5712/humanitarni-koncert- veer-duhovne-muzike-i-sevdaha

  • pozivom na broj 090 292 003 (3 KM, samo BH Telecom korisnici)
  • uplatom iz BiH na žiro račun 1994990034902750 (Sparkasse Bank) sa naznakom “Za Rehabilitacijsku kuću”
  • uplatom na PayPal račun Udruženja, @rukapodrskebih (https://paypal.me/rukapodrskebih), sa naznakom “Za Rehabilitacijsku kuću”

 

 

(Klix)

Povezane vijesti

Vojnik OS BiH spasio teško povrijeđenog muškarca iz prevrnutog automobila

admin

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Almu iz Hadžića, za operacije potrebno 20.000 eura

admin

Pomozimo srebreničkoj majci Mini Zuhrić koja ima tumor na mozgu, za liječenje joj potrebno još 11.000 eura

admin