Udruženje ‘NADA’ Jajce sutra organizira edukativno predavanje o karcinomu dojke i psihološkoj podršci

Podijeli članak:

U cilju podizanja svijesti o karcinomu dojke i pružanja podrške oboljelim i zdravim osobama, Udruženje građana oboljelih od karcinoma i drugih malignih oboljenja “NADA” Jajce organizira edukativno predavanje koje će se održati sutra, 27. oktobra u 14:00 sati u Velikoj sali Općine Jajce.

Tema ovog značajnog predavanja obuhvata dva ključna aspekta: rano otkrivanje karcinoma dojke i psihološku pomoć oboljelim i zdravim osobama. Predavanje će biti održano od strane eminetnih stručnjaka u svojim oblastima: Prim. dr. Aida Tatarević-Šuško, radijacijski onkolog; dr. Ismar Halilović, psihijatar; i dr. Senad Turanovic, radiolog.

Članovi Udruženja “NADA” nedavno su organizirali distribuciju roze trakica i brošura u centru grada, označavajući mjesec oktobar kao period posvećen borbi protiv karcinoma dojke. Ova inicijativa privukla je široku podršku zajednice, uključujući građane, nevladine organizacije, sportske kolektive te ljude iz javnog i političkog života.

Oktobar je globalno prepoznat kao “Mjesec svjesnosti o karcinomu dojke,” te je vrijeme kada se aktivno radi na podizanju svijesti o važnosti ranog otkrivanja ove ozbiljne bolesti. Rano otkrivanje može značajno povećati šanse za uspješno liječenje, stoga je važno da svi budu informirani o znakovima i simptomima karcinoma dojke, kao i o dostupnim metodama prevencije i skrininga.

Osim toga, psihološka podrška igra ključnu ulogu u procesu liječenja i oporavka oboljelih od karcinoma dojke, kao i njihovih obitelji. Predavanje dr. Ismara Halilovića, psihijatra, pružit će vrijedne informacije i resurse kako se nositi s emocionalnim izazovima povezanim s ovom dijagnozom.

Predavanje će također obuhvatiti teme koje se tiču zdravih osoba i njihove uloge u podršci oboljelima. Solidarnost i podrška zajednice igraju ključnu ulogu u borbi protiv karcinoma dojke.

Pozivamo sve građane općine Jajce da prisustvuju ovom edukativnom predavanju i zajedno sa “NADA” udruženjem budu dio ove važne inicijative za promociju zdravlja i solidarnosti u borbi protiv karcinoma dojke.

Važno je da se zajedno borimo protiv ove opake bolesti i pružimo podršku oboljelima.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...