Udruženje “Da nas bude više” neženjama traži srodne duše

Grupa građana u Oštroj Luci osnovala je udruženje “Da nas bude više” sa namjerom da svojim angažmanom pomogne u poboljšanju demografske slike na području ove opštine.

“Riječ je o udruženju koje će imati posredničku ulogu u pokušaju da se sklopi što više brakova, što bi rezultiralo i povećanjem broja novorođene djece. Ideja je da se napravi institucionalni model uspostavljanja kontakata između neženja sa prostora opštine i potencijalnih supruga iz drugih krajeva Republike Srpske ili čak iz drugih država”, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Garanciju da će ovo udruženje imati punu podršku opštinske administracije iskazao je načelnik opštine Dragan Mastikosa, koji je prisustvovao osnivačkoj skupštini.

Istakao je da razvoj opštine u infrastrukturnom i drugom smislu neće značiti ništa ukoliko nema stanovništva, te je obećao punu podršku opštine u finansijskom i ostalim vidovima pomoći.

“Udruženje će se baviti sprovođenjem obrazovnih, socijalnih i humanitarnih aktivnosti, podrškom hraniteljskim porodicama, pomoći u stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova, saradnjom sa dijasporom, te ostalim vidovima aktivizma čija je svrha afirmacija pozitivnih životnih vrijednosti”, dodaje se u saopštenju.

 

 

(nezavisne)