Search
Close this search box.

Učesnici kampa ‘Marko Panić’ i reprezentacije BiH igraju za ‘Narodnu kuhinju’ i ‘Vodopad ljubavi’

Podijeli članak:

U petak, 12. jula, u okviru rukometnog kampa Marko Panić, održat će se humanitarni turnir. Sav prihod s turnira biće namijenjen Narodnoj kuhinji u Jajcu, koja svakodnevno pomaže više od 120 korisnika, kao i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi” i njihovim mališanima.

Ulaz na utakmice u Gradsku dvoranu Jajce biće besplatan, a postavit će se kutije za donacije koje će biti uručene.

Turnir počinje u 14 sati utakmicom između kadetskih selekcija učesnika kampa. U 15.45 sati slijedi susret ženskih rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine U-17 i polaznica kampa. Završni meč na programu je u 18 sati, kada će juniorska selekcija U-18 odmjeriti snage sa najboljim polaznicima ovogodišnjeg kampa.

Profesionalni rukometni sudac Dalibor Jurinović, dugogodišnji sudac Europskog rukometnog saveza (EHF), prenosit će svoje iskustvo djeci, uz podršku Sandra Smailagića, koji ima bogato iskustvo suđenja na evropskom nivou i u švedskim ligama.

Nakon utakmica, održat će se svečana ceremonija zatvaranja kampa, dodjela nagrada i priznanja najboljim akterima na terenu.

Posebno treba istaći da je ovo prvo gostovanje jedne rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Jajcu, koja se u našem gradu nalazi na sedmodnevnim pripremama.

Rukometni kamp “Marko Panić,” nazvan po poznatom rukometašu francuskog Monpeljea koji je rođen u Jajcu, otvoren je u nedjelju. Kamp je okupio više od 80 mladih rukometaša u dobi od 12 do 18 godina, uključujući sportaše iz Njemačke, Švedske, Francuske, Italije, Poljske, Norveške i Bjelorusije.

Pored Marka Panića, sudionici kampa imaju priliku učiti od bivših bh. reprezentativaca Edina Bašića i Petra Jokanovića, te Stanka Sabljića, Alena Poričanina i Salima Bakša.

Kamp “Marko Panić” je zamišljen kao inicijativa koja promoviše rukomet, podstiče sportski duh i pomaže mladim talentima da se razvijaju. Tokom sedam dana u Jajcu, učesnici će imati priliku da se posvete intenzivnim treninzima, unaprjeđuju svoje rukometne vještine, učestvuju u raznovrsnim aktivnostima, istraže kulturnu i prirodnu baštinu kraljevsog grada, te uživaju u kupanju u jezeru i stvore nova prijateljstva.

Specijalni gosti kampa ove godine biće braća Ivan i Igor Karačić. Ivan je igrao za reprezentaciju BiH, dok je Igor uspješno nosio dres Hrvatske.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...