Učenici OŠ ‘Berta Kučera’ pomažu djeci i narodu Palestine

Podijeli članak:

U duhu humanosti i solidarnosti, učenici Osnovne škole “Berta Kučera” zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima, ponovno će se okupiti kako bi pružili podršku onima kojima je najpotrebnija. Ovog puta, njihova pažnja usmjerena je prema djeci i narodu Palestine, koji se suočavaju s raznim izazovima.

Inicijativa je došla od Vijeća učenika škole, uz snažnu podršku Vijeća roditelja. Ideja je organizirati seriju prodajnih bazara, na kojima će prikupljena sredstva biti namijenjena pomoći djeci i ljudima u Palestini.

– Kao i mnogo puta do sada, učenici naše škole, uz podršku svojih roditelja i nastavnika, su pokazali svoju humanost i spremnost da pruže pomoć i podršku svima onima kojima je potrebna, bilo da se radi o pojedincima ili grupama.

Vijeće učenika naše škole, uz podršku Vijeća roditelja, organizovat će bazare prodajnog karaktera, a sva prikupljena sredstva bit će donirana za pomoć djeci i narodu Palestine.

Prvi bazar planiran je sutra u Matičnoj školi, a jedan štand će biti postavljen i na platou ispred Doma kulture Jajce.

Drugi bazar bit će organizovan 23.11. 2023. godine u Područnoj školi Vlasinje, a treći 24.11.2023. godine u Područnoj školi Vinac.

Nadamo se da ćete svojim učešćem podržati aktivnost naših učenika i dati svoj doprinos, u skladu sa mogućnostima, poručili su iz Osnovne škole “Berta Kučera”.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Građani Rudog ogorčeni su činjenicom da su ostali bez jedine banke, ali i lokalne...

Da građani u BiH loše žive i da im je sve teže preživjeti mjesec,...

Žrtva nasilja u porodici čiji identitet nećemo otkrivati javila se portalu N1 s ciljem...

U sudu u Minhenu danas je održano završno ročište ponovljenog suđenja Srećku S. (64),...

U Bosni i Hercegovini ponovo se dogodio brutalni napad na ženu.

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine jutros je u blizini Andorfa u Gornjoj Austriji...