Jajce Online
GLOBUS

Ubojica jedanaestogodišnjaka mogao bi biti pušten na slobodu 2025. godine, Njemačka bijesna

Ubojica malog Jakoba von Metzlera (11) ostaje u zatvoru. Muškarac, koji se prije zvao Magnus Gäfgen, a u međuvremenu je promijenio ime, podnio je zahtjev za uvjetnu kaznu 2017. godine.  U svibnju 2019. sud u Kasselu odbio je njegov zahtjev za uvjetnu kaznu i odredio mu je zatvorsku kaznu od minimalno 23 godine. To znači da bi na slobodu mogao izaći u rujnu 2025. godine, navodi Fenix.

Ubojica dječaka je 2003. godine osuđen na doživotni zatvor. S obzirom da se radi o teškom kaznenom djelom počinjenom s namjerom, prijevremeni izlazak iz zatvora nakon 15 godina je u praksi gotovo nemoguć.

Dana 27. rujna 2002. Gäfgen je namamio jedanaestogodišnjeg Jakoba, sina iz poznate bankarske obitelji, u svoj stan i ugušio ga selotejpom. Od obitelji je tražio otkupninu od milijun eura.

Počinitelj je želio voditi “luksuzan život s bogatim prijateljima”, stoji u presudi. Sud u Frankfurtu utvrdio je da je tadašnji student prava od samog početka želio da dijete umre.

Policija je Gäfgena uhitila tri dana nakon otmice. Tek nakon prijetnje rekao je službenicima gdje je sakrio tijelo. Zbog boli koja mu je nanesena tijekom policijskog ispitivanja, pokrajina Hesse mu je na kraju morala isplatiti odštetu od 3.000 eura plus kamate,objavio je Fenix.

Povezane vijesti

Sedmero djece izgubilo život u smrtonosnom izazovu na TikToku? Svi su bili mlađi od 15 godina, a koban za njih je bio tzv. ‘blackout challenge‘

admin

Ecclestone se ispričao zbog pohvala na račun Putina: ‘Ne branim ono što se čini u Ukrajini. Žao mi je ako je bilo što što sam rekao nekoga uzrujalo, to sigurno nije bilo namjerno‘

admin

Ukrajinci objavili video kako izvlače ostatke legendarne grdosije. Pogledajte što je ostalo od ‘nebeskog diva‘, no Zelenski obećava da će ga vratiti u život

admin