Search
Close this search box.

Ubistvo žene i djece u Tuzli najvjerovatnije izvršeno sjekirom

Podijeli članak:

Istražni timovi u stanu u tuzlanskom naselju Stupine danas su pronašli sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo ženske osobe i dvoje maloljetne djece.
Uviđa u stanu u naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela i to 34-godišnje žene i njeno dvoje djece, starosti od devet i dvije godine je i dalje u toku.nik Tužilaštva TK Admir Arnautović je kazao da će biti izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

“Također, bit će izdata naredba za biološko vještačenje, DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, uključujući i način i sredstvo izvršenja tri ubistva”, naveo je Arnautović.

Kako je istaknuo, u stanu je pronađen predmet za koji se sumnja da je sredstvo izvršenja trostrukog ubistva, a riječ je o sjekiri.

“Moramo sačekati biološko vještačenje, DNK analizu i nalaz i mišljenje obducenta, kako bismo sa sigurnošću mogli reći na koji način su izvršena ova krivična djela i koje sredstvo je korišteno”, naglasio je Arnautović.

On je podsjetio da je sinoć oko 21:15 sati skokom sa 14 sprata zgrade samoubistvo izvršio suprug žene koja je danas pronađena usmrćena. On je bio i otac maloljetne djece, koja su također ubijena.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je ranije došao Klix.ba, muškarac je Mujaga Čičkušić i on je kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj. U Tuzlu je stigao prije nekoliko dana, a usmrćena djeca su starosti do deset godina.

Prema trenutnim indicijama do kojih su došli istražitelji, nezvanično muškarac je prvenstveno usmrtio suprugu i djecu. Nakon toga je napustio stan u kojem su živjeli, prešao u susjedni ulaz te skočio sa 14 sprata.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...