Ubio ženu pa nastavio da živi u drugoj sobi, pričao da je otišla u Njemačku

Tibor Vereš (53) iz Adorjana u opštini Kanjiža, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo svoje nevjenčane supruge Julije Horvat (57) u njenoj kući u tom selu.

Vereš je priznao da je ubio Juliju prije nedjelju dana nakon svađe tako što joj je nanio povrede metalnom šipkom koju je uzeo iz špajza, a nakon što je njeno tijelo prenio u sobu, stavio u krevet i pokrio ćebetom, nastavio je da živi u drugoj sobi u istoj kući! Po selu je pričao da je Julija otišla u Njemačku da radi i da se neće vraćati, piše “Blic”.

Ubica je u uhapšen u Kanjiži i to u kući druge žene sa kojom je takođe bio u emotivnoj vezi.

Policija u Kikindi je saopštila da je osumnjičenom određeno zadržavanje i da će on biti priveden u Više javno tužilaštvo u čijoj nadležnosti je istraga zločina.

Mještani Adorjana su u šoku, ne pamte tragičniji događaj u svom mirnom zaseoku u kome svi vode računa jedni o drugima. O Tiborovom odnosu prema nevjenčanoj supruzi koja ga je mnogo voljela niko ne može da kaže nijednu lijepu riječ jer je varao.

Par je bio u vezi oko tri godine i Vereš je živio u njenoj kući. Za njegova nevjerstva svi su znali, pričaju da je imao više žena u isto vrijeme, ali u policiji i u ulici Pap Pala, u kojoj su živjeli nesrećna žena i ubica, tvrde da nije bio nasilan ni prema njoj niti prema drugim ljudima.

Da se 7. juna ipak nešto dogodilo i da Julije nema u uobičajeno vrijeme u bašti, u crkvi ili pred kućom, primijetio je prvi Čaba Boršoš, predsjednik Mjesne zajednice Adorjan, koji je i prijavio policiji da sumnja da iza spuštenih roletni i zatvorenih vrata nešto nije u redu.

“Tibora nije isto bilo nekoliko poslednjih dana u selu, i sve mi je bilo sumnjivo. Zato sam slučaj prijavio policiji. Njega su pronašli u Kanjiži kod druge žene, a njeno telo je bilo na krevetu prektiveno ćebadima. Odmah je priznao krivicu i ispričao je šta je uradio. Koliko je nama poznato, posvađali su se i šipkom iz špajza je udario otpozadi u glavu. Preneo je na krevet i nastavio da živi sasvim normalno. Strašno”, kaže Čaba Boršoš.

 

 

(Blic.rs)