Jajce Online
GLOBUS

U Velikoj Britaniji otkrivena horor-kuća u kojoj su držani robovi, uvjeti su bili užasni, pogledajte fotografije koje je objavila policija

Podmukli par koji je ranjive ljude držao kao robove i prisiljavao ih da besplatno rade posao vrijedan gotovo milijun funti, osuđen je na ukupno 25 godina zatvora, piše Miror.

Maros Tancos i Joanna Gomulska, oboje 46, bili su kolovođe moderne operacije ropstva i trgovine ljudima u Bristolu.

Nagovorili su desetke ugroženih da putuju iz Slovačke kako bi kod njih radili u gradskoj autopraonici.

Tancos bi koristio svoje veze sa sirotištima i kampovima u Slovačkoj kako bi regrutirao žrtve, obećavajući im prijevoz, mjesto za život i hranu te bolji život.

PROČITAJTE JOŠ:   Zelenski obećao u obraćanju naciji: Vratit ćemo sve gradove koje su zauzeli Rusi, naš duh nikada neće biti slomljen

Žrtvama je rečeno da će svaki mjesec zadržati polovicu svoje plaće, dok će druga polovica ići za hranu i troškove života.

Međutim, po dolasku, žrtve su držane u raspadnutoj kući s tri spavaće sobe u Brentry Laneu u Bristolu i prisiljene da rade besplatno.

Rekli su da su bili zaključani u kući i da su im oduzeti osobni dokumenti i mobiteli. Tancosova suurotnica Gomulska pomogla je oko dogovora za prijevoz radnika u UK.

Gomulska bi pratila žrtve na sastanke i bila bi prevoditeljica prije nego što uzme njihove bankovne kartice i PIN brojeve.

PROČITAJTE JOŠ:   Boris Johnson iskreno priznao: Velika Britanija bi se ponovno angažirala u Europi. Macron mu nije zalupio vrata

Žrtve bi radile u Tancosovoj praonici automobila tijekom dana, a zatim bi se noću slale na druge poslove.

To je uključivalo hranjenje pilića, pakiranje mlijeka ili sortiranje paketa.

Sav novac potrošen je na troškove života Tancosa i Gomulske, kockanje online ili u kockarnicama te na rabljene automobile.

Žrtve su kazale da su bile zaključane u kući i da su im oduzeti osobni dokumenti i mobiteli.

Povezane vijesti

Sve više mladih konzumira kokain: samo u Irskoj tijekom broj ovisnika proteklih je godina porastao za čak 171 posto

admin

U Grčkoj potvrđen prvi slučaj južnoafričke varijante koronavirusa

admin

Talibani naredili novinarkama koje se pojavljuju na televiziji da moraju pokrivati lice: ‘To je konačno, nije za raspravu‘

admin