U toku su završne pripreme za ‘Utrku nade Jajce’

Podijeli članak:

Organizatori “UtrkE nade Jajce” danas su posjetili Udruženje građana oboljelih i liječenih od karcinoma dojke ‘Nada’, te su razgovarali o centralnom događaju koji će se održati u subotu 26.3.2022. godine od 11 do 13 sati na platou Doma kulture u Jajcu.

– Budi i ti dio ove priče. Prijavi se, uplati 20 KM i time podrži ovo udruženje koje pruža podršku mnogim hrabrim ženama. Sve one herojski koračaju kroz život. Svi koji uplate i istrče ili othodaju bilo koju distancu čeka medalja. Vratimo nadu onima koji je najviše trebaju, poručili su.

Učešće na ovoj utrci je uzeo i prvi čovjek Jajca, Edin Hozan.

– Trenutno imamo 40 prijava za utrku, a među njima i načelnik općine Jajce Edin Hozan, koji dugi niz godina podržava sportske i humanitarne manifestacije u našem gradu i kome se ovog puta iskreno zahvaljujemo. Idemo zajedno skupiti 2.000 KM za 15 žena koje idu na kemoterapije, rekli su iz Organizacionog odbora.

Podsjećamo, druga humanitarna utrka pod nazivom „Utrka nade Jajce 2022“ u organizuje Floorball klub ‘Lavovi’ Jajce i partnerska organizacija Orphan's Promise. Utrka nade Jajce 2022 koja će trajati u periodu od 25. marta/ožujka do 27. marta/ožujka 2022. godine.

Trka je virtualnog karaktera tako da možete trčati/hodati bilo gdje da se nalazite i koliko god hoćete od 1 km do 21 i više.

Svi koji žele mogu se prijavti mna ovom linku: https://forms.gle/LkktK9K7tEFBFqEM7

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...