Search
Close this search box.

U subotu donatorska večera za svetište Sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

Podijeli članak:

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske večere koja ima za cilj prikupljanje sredstava za obnovu i izgradnju najstarijeg svetišta u Bosni i Hercegovini – svetišta Sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju. Organizatori ove nobile inicijative su župa Sv. Ivana Krstitelja Podmilačje, u suradnji sa Udrugom prijatelja kraljevskog grada Jajca, te pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Večer će započeti svetim euharistijskim slavljem u 17.00 sati u župnoj crkvi na Sigetu, koje će predvoditi Tomo Vukšić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski. Nakon ovog duhovnog početka, okupljeni će se premjestiti u restoran Gastro Globus gdje će se održati sama donatorska večera pod motom: “Obnovimo zavjet za svetište sv. Ive.”

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj plemenitoj akciji mogu se informirati putem sljedećih kontaktnih informacija:

Očekuje se da će ova večera okupiti ljude dobre volje koji žele doprinijeti obnovi ovog povijesnog svetišta. Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena izgradnji Sv. Ivana Krstitelja, čime će se očuvati kulturna i duhovna baština ovog kraja. Organizatori su zahvalni na podršci i suradnji svih koji žele pridonijeti ostvarenju ovog važnog cilja.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka