U subotu 8. ‘Open Cup Jajce’ u odbojci

U Jajcu će se odigrati 8. ‘Open Cup Jajce 2020.’ u odbojci za mlađe kategorije. Ovaj tradicionalni turnir biće održan u subotu, 19. decembra u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom od 12.30 sati.

Zbog trenutne zdravstvene situacije uzrokovane s koronavirusom i preporuka nadležnih službi o masovnom okupljanu, ovogodišnji turnir bit će internog karaktera, uglavnom od domaćih igračica različitog uzrasta koje će biti selektirane kroz osam ekipa.

Osim toga, biće proglašene i najbolje igračice koje su osvojile šampionsku titulu Sport GMS Odbojkaške lige SBK/KSB. Prestižno priznanje dobit će kapiten Esma Hozan koja je proglašena za najbolju igračicu lige u konkurenciji pretpioniri, Alema Joldić dobit će priznanje za najboljeg tehničara, dok će Nadija Joldić biti proglašena za najboljeg korektora. Ostale igračice dobit će šampionske medalje i priznanja.

I za ovaj turnir, organizator Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen” uz pomoć Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade Srednjobosanskog kantona osigurao je prigodne poklone, medalje i zahvalnice, a biće proglašene najbolje igračice turnira.

Podsjećamo, ovaj turnir u našem gradu predstavlja jedan od masovnijih sportskih događaja. Ove godine po prvi put u nešto drugačijem obliku nastavlja svoj kontinuitet.

Jedan od glavnih ciljeva turnira je da unaprijedi kvalitetu života mladih te osnaživanju u borbi protiv ovisnosti i porocima. On je osebno značajan da se jača svijest o zaštiti životne sredine s posebnim akcentom na djevojčice osnovnog školskog uzrasta, pogotovo za one mlade koji nemaju priliku za uključivanje i integraciju u aktivnostima koje se nude u široj društvenoj zajednici.

 

 

(Jajce Online)