U Šipovu oduzeta marihuana

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, preduzimajući planske mjere i radnje, 12.02.2021. godine, pronašli i identifikovali lice inicijala Z.K. iz Šipova za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi osumnjičeno lice Z.K. iz Šipova i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, papirne rizle i metalni bokser. Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nad osumnjičenim licem izvrši kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

 

 

(Jajce Online/MUP RS)