U ponoć počinje 24-časovni prekid snabdijevanja gasom, građani se mole da redukuju potrošnju

Zbog kvara na magistralnom gasovodu Šepak-Zvornik-Sarajevo, u ponoć će početi 24-časovni prekid snabdijevanja gasom, saopštili su iz BH Gasa. Zamolili su potrošače, koji su u mogućnosti, da pređu na alternativno gorivo ili barem da redukuju potrošnju. Time bi se stvorila veća mogućnost da individualni potrošači imaju i dalje prirodni gas u domaćinstvima.

[embedded content]

Saniranje problema na gasovodu Šepak-Karakaj počeće u ponoć. Iz Gas prometa Istočno Sarajevo kažu kako je već izvršena privremena sanacija gasovoda. Preostali dio posla biće završen sutra.

Zvornik će ostati bez gasa, ostaće bez gasa cijelo vrijeme. Zvornik Alumina i svi potrošači u Republici Srpskoj ostaće potpuno bez gasa tih nekoliko sati.

U Kantonu Sarajevo tokom radova biće iskorišten preostali dio gasa iz gasovoda za opskrbu potrošača.

Kako su nam rekli iz BH gasa, sadašnje zalihe gasa dovoljne su za nekoliko sati. Iz Sarajevogasa poslali su dopis svim većim potrošačima koji imaju mogućnost da koriste alternativna goriva, a domaćinstva koja to nemaju da sutra redukuju potrošnju kako bi isporuka bila ravnomjerno raspoređena. Završetak radova na gasovodu predviđen je za sutra, kada bi trebala biti nastavljena redovna isporuka gasa.

BHRT