U petak press konferencija povodom 42. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH u Jajcu

Podijeli članak:

Pozorišne/Kazališne igre BiH su značajan događaj u kulturnom životu Bosne i Hercegovine, koji okuplja najbolje predstave koje su se premijerno izvele u protekloj sezoni.

Ove godine se održava 42. put, u periodu od 01. do 08. jula 2023. godine, a glavni događaj će se održati u Jajcu. Uz predstave, program se sastoji od izložbi, promocija knjiga, amaterskih i dječjih predstava, muzičko-scenskih komada i radionica glume za djecu i mlade koje vode eminentni profesori glume.

Press konferencija koja će se održati u petak, 5.maja 2023. godine u 10 sati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu, ima za cilj objaviti selekciju najboljih predstava za ovogodišnje Igre u Jajcu.

Na konferenciji će se novinarima obratiti Edin Hozan, načelnik općine Jajce, predsjednik Vijeća Igara i predsjednik Organizacionog odbora 42. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH, Josip Topić, predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce, Hasija Borić, selektorica 42. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH, te Fikret Čančar, direktor JU Dom kulture Jajce i direktor 42. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH.

Ove godine se očekuje veliko interesovanje publike, jer su Pozorišne/Kazališne igre BiH uvijek vrhunski kulturni događaj u zemlji. Kroz Igare se promovišu nove tendencije u pozorištu, stvaraju se uslovi za razmjenu iskustava, a publiku očekuju izuzetni umjetnički doživljaji.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ma koliko se mi lagali da to nije tako, u Bosni i Hercegovini su...

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...