U petak počinje s radom konoba ‘Slapovi’ Jajce

Podijeli članak:

Kao što ste navikli, u veoma prijatnom, opuštajućem i romantičnom ambijentu, moći ćete ponovo uživati u ukusima vaših omiljenih jela restorana Eko-centra “Slapovi” u Jajcu, jer od 1. aprila/travnja 2022. godine počinju s radom.

 

Već sam naziv slapovi u kojem konoba širom otvara svoja vrata zaziva asocijacije na čarobne slapove na rijeci Plivi, koji imaju svoju krunu u jajačkom vodopadu, jedinstvenoj prirodnoj formaciji ovog tipa u centru gradske sredine.

Konoba će, tako, poslužiti kao sigurno utočište za istraživanje velikih i malih Plivskih jezera, jajačkog Starog grada i nacionalnog spomenika u vidu srednjovjekovnih mlinova, popularnih „mlinčića“. Kako je u Jajcu sve u znaku prošlosti i esencije Bosne, tako je i kulinarska ponuda orijentirana na tradicionalne recepte ove zemlje.

To znači da ćete dan prije polaska u obilazak spomenika koje su gradile ljudska i nevidljiva prirodna ruka morate probati domaće čorbe, kajmak, kukuruzu i jela s roštilja. Ako uživanje u hrani prati i želja da se s puta vratite zdraviji, u ponudi je i selekcija vrhunskih vegetarijanskih plata, riblje čorbe i ribe na roštilju.

U konobi će vas ponuditi kalifornijskom pastrmkom iz vlastitih bazena kristalno čiste i ledene vode, a ribu možete spakovati i za ponijeti i okušati se u njenoj pripremi u vlastitom domu.

Osim toga u ponudi imaju i smještajne kapacitete u dobro luksuzno opremljenim sobama.

(Jajce Online/PROMO)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu...

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...