U organizaciji Banskog dvora: “Intime Jazz Fest” od 27. do 30. novembra

Podijeli članak:

Šesto izdanje festivala džez muzike “Intime Jazz Fest” biće održano od 27. do 30. novembra u Kulturnom centru Banski dvor, a kako javljuju iz ove institucije, nakon uspješno realizovanog, takođe šestog Internacionalnog festivala umjetničke muzike “Jesenja sonata”, ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini.

Time, kako su dodali, Banski dvor nastavlja praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastitoj produkciji.

“Od samog početka festival džez muzike ‘Intime Jazz Fest’ konceptualno je zamišljen kao kamerni  festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvinteta koji su ove godine ušli u festivalsku selekciju”, navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Ovogodišnji festivalski program obuhvatiće koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika današnjice, te će publika u Koncertnoj dvorani Banskog dvora od 20 časova moći da sluša “Toni Lakatoš kvintet” (27. novembar), “Vladimir Tubić kvintet” (28. novembar), “Vito Đordano kvartet” (30. novembar).

Ulaznice za koncerte su u prodaji na biletarnici Banskog dvora radnim danom, u periodu od 12 do 18 časova, a u okviru pratećeg programa festivala u Malom izložbenom salonu Banskog dvora biće otvorena izložba džez fotografije “The Note” autora Miljana Nedeljkovića iz Niša.

“U skladu sa dobrom praksom brojnih džez festivala u okruženju, kao i prethodnih godina ‘Intime Jazz Fest’ će nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru dobiti svoj ‘nastavak’ – ovaj put u banjalučkom kafeu “Haos Tuborg pub”. U njemu će nakon svakog festivalskog koncerta od 22 časa nastupati poznati banjalučki džez sastav ‘Combine Quartet’ kojem će se u okviru jam sessiona na bini pridružiti učesnici festivala”, zaključeno je u saopštenju.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Kabinet predsjednika Republike Srpske i grad Banjaluka.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...