U Općoj bolnici Jajce realizirani značajni projekti

Podijeli članak:

‘- Korisnici usluga JU Opća bolnica Jajce, ovim putem želim vas informirati o uspješno završenim projektima koji su započeti u prošloj godini, a ovih dana su radovi potpuno završeni. Naime radi se o rekonstrukciji glavnog ulaza u bolnicu, rekonstrukciji drugog teretnog lifta, rekonstrukciji alternativnog izvora napajanja električnom energijom, te zamjenom vanjske stolarije na covid odjelu i pročelju bolnice.

Također su renovirane i adaptirane prostorije bolničke ljekarne, mokri čvorovi na internom odjelu, pedijatriji i prizemlju zgrade ispred fizijatrije, dijelom je obnovljena i zastarjela medicinska aparatura, a u tijeku je nabavka novog teretno-transportnog vozila.

– Rekonstrukcijom glavnog ulaza zamjenjena je zastarjela vanjska stolarija, strop te je prenamjenom prostora uredjen moderni info-pult.

– Kompletnom rekonstrukcijom drugog teretnog lifta, isti je stavljen u funkciju za prijevoz, prvenstveno Covid pozitivnih pacijenata.

– Zamjenjena je vanjska stolarija na Covid odjelu, kirurškim salama i pročelju zgrade, te je do sada zamjenjeno oko 80% vanjske stolarije, ove godine je planirano zamjeniti i preostale dijelove stare vanjske stolarije.

– Alternativni izvor napajanja električnom energijom zbog dotrajalosti i oštećenja, zamjenjen je novim, uklopnim ormarima i rekonstrukcijom agregata.

Sve učinjeno olakšati će boravak, te omogućiti bolje i sigurnije uvjete pri pružanju zdravstvene zaštite pacijentima u našoj ustanovi, a mi ćemo i dalje tražiti načine kako poboljšati uvjete i zdravstvene usluge koje pružamo u našoj bolnici.

Navedeni projekti realizirani su uz pomoć Vlade FBiH, Vlade Kantona Središnja Bosna, Općine Jajce te im se od srca zahvaljujemo na pomoći.

Ravnatelj
dr.med. Stipan Jezerčić, specijalist
anesteziologije, reanimatologije
i intenzivnog liječenja

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...