U okviru Pozorišnih igara izvedba monodrame Vahida Durakovića ‘Prodavnica budućnosti’

Podijeli članak:

Monodrama „Prodavnica budućnosti“ Vahida Durakovića, koju interpretira glumac Sanel Ugarak, biće izvedena na platou katakombi u okviru Pratećeg programa Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine Jajce.

Tekst za monodramu „Prodavnica budućnosti“ je u 2021. godini dobio nagradu „InBox“ najbolja monodrama u regiji. Na konkursu je bilo prijavljeno više od 50 tekstova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Autor teksta Vahid Duraković u izjavi za Fenu rekao je da je riječ o predstavi koja prije svega govori o korupciji koja svoj izvor ima u političkim strankama.

– Ali govori i o porazu ljudskosti, porazu čovjeka, porazu radničke klase u savremenom svijetu. Bavio sam se nekim istinskim vrijednostima, ne bavim se nikakvim entitetom, nego prije svega ljudskosti koja je ugrožena u savremenom životu – rekao je Duraković.

Govoreći o značaju Pozorišnih igara BiH, Duraković je istakao značaj dugotrajnosti Festivala. On je naglasio da festival treba da opstane, da živi i da se razvija.

– Nadam se da će Jajce da širi vrijednost Festivala. Da će biti bolja infrastruktura i tehnička opremljenost kako bi Festival bio bolji i kvalitetniji – kazao je Duraković.

 

 

(N1)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...