U novogodišnjoj noći kontrola ugostiteljskih objekata

Redovne policijske aktivnosti kontrole i provođenja reda i mira nastavljene su i u večernjim satima zeničkim ulicama gdje su u prisustvu policijskog komesara Semira Šuta i saradnika policijski službenici patrolirali gradom te obilazili ugostiteljske objekte.

Federalna, kantonalna i gradska inspekcija danas su u toku dana uz podršku policije obilazili objekte te razgovarali s vlasnicima, ali i nekoliko objekata su zatvorili zbog prevelikog broja gostiju.

Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut tokom operativnog dijela aktivnosti kazao je da je stanje u cijelom kantonu povoljno.

“Imamo pojačane snage na području Maglaja, Tešnja, Visokog i Kaknja, ali i u Zenici. Dobro je što su građani prihvatili apele i inspekcije i policije. Kao što vidite većina ugostiteljskih objekata je zatvoreno, većina građana je u domovima. Ovo će dati pozitivnog efekta, a što jeste i cilj, da se sačuvamo januarskog vala pandemije koronavirusa koji bi nas dočekao da nismo proveli ovakve aktivnosti. Sretan sam što su građani prihvatili apele i mislim da ćemo se lakše suočiti s problemima pandemije”, kazao je Šut.

Dodao je da je danas vršena kontrola broja gostiju u objektima te obavljeni razgovori s vlasnicima ukazavši im na potrebu očuvanja zdravlja građana.

Uprkos pandemiji i zabrani kretanja iza 23 sata policija u Zeničko-dobojskom kantonu i večeras ima pune ruke posla.

(Klix)