U nevremenu u BiH oštećeni brojni objekti, automobili, saobraćajnice…

Podijeli članak:

Usljed snažnog nevremena koje je sinoć pogodilo veći dio Bosne i Hercegovine, oštećeni su brojni stambeni objekti, automobili, te saobraćajnice. Još se utvrđuje materijalna šteta. Oluja u Brčkom odnijela je i jedan život.

Vremenske neprilike zabilježene su i u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Tuzli, Sarajevu, Kozarskoj Dubici, Šamcu, te brojnim drugim bh. gradovima.

U Vukosavlju oštećeno više od 100 stambenih objekata

Nevrijeme je u Vukosavlju oštetilo više od 100 stambenih objekata, brojne saobraćajnice, a skinut je i krov sa zgrade Osnovne škole u Pećniku, rekao je načelnik opštine Borislav Rakić.

Rakić, koji je komandant štaba Civilne zaštite, rekao je da niko nije povrijeđen, te da pričinjena šteta na objektima i infrastrukturi iznosi više stotina hiljada KM.

Uvodi se ograničenje u saobraćanju vozova u RS

“Željeznice Republike Srpske” (ŽRS) uvode ograničenje u teretnom i putničkom željezničkom saobraćaju na dionicama Šamac-Doboj-Maglaj, Kostajnica-Banjaluka i Doboj-Petrovo Novo zbog oštećenja izazvanim snažnim nevremenom.

Iz “Željeznica” su pojasnili da je riječ o transportnom ograničenju u željezničkom saobraćaju na graničnim prelazima gdje prevozni put uključuje navedene deonice pruge.

U saopštenju se navodi da je na kontaktnu mrežu na ulazu u stanicu Doboj jak vetar oborio stablo topole što je uzrokovalo prekid u napajanju.

Oštećena je i kontaktna mreža na području stanice Šamac gdje je vjetar bacio krovne konstrukcije sa obližnjih objekata, a uništen je krov stanične zgrade.

Kontaktna mreža na koju su pale dvije topole oštećena je i na području Mjesne zajednice Kožuhe kod Doboja, a u Ljeskovim Vodama vjetar je oborio stablo na prugu.

Iz ŽRS-a ističu da su sve nadležne ekipe na terenu, sagleda se šteta i preduzimaju aktivnosti na otklanjanju i saniranju posljedica štete na željezničkoj infrastrukturi.

U okviru putničkog saobraćaja na dionicama Doboj-Petrovo Novo i Doboj-Stanari obezbijeđen je alternativni prevoz autobusima.

Transportno ograničenje u željezničkom saobraćaju “Željeznica Republike Srpske” važiće do daljeg, odnosno dok se ne steknu uslovi za redovno funkcionisanje željezničkog saobraćaja na ovim pravcima.

Oluja oštetila veliki broj elektroenergetskih objekata

Usljed olujnog nevremena u Semberiji i na području Podrinja i podmajevičkog kraja došlo je do značajnih oštećenja na velikom broju elektroenergetskih objekata, saopšteno je iz preduzeća “Elektro-Bijeljina”.

Oštećeno je nekoliko trafostanica i veliki broj dalekovoda, a na mnogo mjesta drveće je palo po mreži.

U saopštenju se navodi da su radnici “Elektro-Bijeljine” na terenu u maksimalno raspoloživom broju i čine ogromne napore da osposobe što veći broj objekata kako bi obezbijedili snabdijevanje kupaca električnom energijom.

Građanima je upućen apel da ne prilaze oštećenim objektima i elektromreži zbog velikog rizika, već da takve situacije sa terena prijave na broj 055 201 211.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...