Search
Close this search box.

U nedjelju počinje program obilježavanja Dana općine Jajce

Podijeli članak:

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da svojim prisustvom uveličate sadržaje koji će biti upriličeni u povodu obilježavanja 22. februara/veljače Dana općine Jajce. Datum je ovo prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva., poručili su iz Općine Jajce.

Centralna svečanost bit će upriličena u četvrtak, 22.2.2024. godine u 10:00 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena prigodna priznanja. Svečana sjednica održat će se u Velikoj sali Općine Jajce, a predhodit će joj polaganje cvijeća na spomen obilježja.

Iz sadržaja programa obilježavanja Dana općine Jajce:

Svečanost obilježavanja Dana općine Jajce počinje u nedjelju, 18.2.2024. godine otvaranjem 4. Međunarodnog šahovskog turnira „Jajce Open 2024“ u organizaciji Šahovskog kluba Jajce. Turnir se igra po švicarskom sistemu u 9 kola s tempom igre od 12 minuta + 3 sekunde po igraču. Očekuje se učešće 140 šahista iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Švicarske i Danske. Turnir u Jajcu okupit će i 6 velemajstora, 9 internacionalnih masjtora i 14 fide majstora, a nastupit će i jedna žena fide majstor. Turnir se rejtinguje za RAPID rejting listu FIDE. Svečanost otvaranja bit će upriličena u 10:00 sati, a Turnir se održava u Hotelu „Turist ‘98“.

Također u nedjelju, 18.2.2024. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 10:00 sati bit će otvoren 2. Stolnoteniski KUP „Jajce 2024“ u organizaciji JU „Sport i rekreacija“ Jajce i Stolnoteniskog kluba „STK Jajce 2018“.

U ponedjeljak, 19.2.2024. godine družimo se sa najmlađim Jajčanima. U Pozorišnoj dvorani Doma kulture Jajce, s početkom u 11:30 sati održat će se Koncert pjesama za djecu „Latif i Mravko Travko“.

U srijedu, 21.2.2024. godine, u Salonu Doma kulture, KUD „Jajce“ organizuje Koncert „Jajcu s ljubavlju“. Svom gradu pjevat će i igrati: Rekreativni plesni centar Zumba, Hor/Zbor penzionera/umirovljenika općine Jajce, Izvorna skupina „Prijatelji“ i domaćini Dječiji ansambl i Izvođački ansambl Kulturno-umjetničkog društva „Jajce“. Koncert počinje u 18:00 sati:

Centralna svečanost bit će upriličena u četvrtak, 22.2.2024. godine u 10:00 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena prigodna priznanja. Svečana sjednica održat će se u Velikoj sali Općine Jajce, a predhodit će joj polaganje cvijeća na spomen obilježja u 9:30 sati.

Vikend od 23.2. do 25.2.2024. godine rezervisan je za 9. Međunarodni Košarkaški KUP Kraljevskog grada Jajca za dječake rođene 2010. godine i mlađe. Turnir počinje u petak, 23.2.2024. godine u 16:00 sati, a finalna utakmica igra se u nedjelju, 25.2.2026. godine u 11:00 sati. Za pobjednika 9. po redu turnira nadmetat će se ekipe: domaćin KK „Vodopad“ Jajce, U14 Reprezentacija BiH, KK „Budućnost“ Bijeljina, KK „Cerak“ Beograd, KK „Igokea“ Aleksandrovac, KK „Dragons“ Tuzla, OKK „Sloboda“ Tuzla i KK „Ilidža“ Sarajevo.

Svečanost obilježavanja Dana općine Jajce završavamo sa predstavom za najmlađe „Patuljak i sedam Snjeguljica“ u izvedbi Dječijeg pozorišta Male škole pozorišta Donji Vakuf. Režiju i adaptaciju potpisuje Zina Šahović – Kulašin, po motivima teksta Tode Nikoletića. Riječ je o komediji za djecu koja će na sceni Doma kulture Jajce biti igrana u ponedjeljak, 26.2.2024. godine, s početkom u 10:00 sati.

Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. februar/veljača na području općine Jajce je neradni dan.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ovo je jedna od najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini po ukupnim prihodima.

Za veliki broj ljudi nezamislivo je biti bez interneta makar i na nekoliko sati....

Tačan datum puštanja u promet počiteljskog mosta još nije poznat, a iz JP Autoceste...

Košarkaši Partizana sinoć su savladali Valensiju rezultatom 79:66 te se na taj način oprostili...

Goran S. (35), državljanin Srbije, pojaviće se pred sudom u švajcarskom gradu Belincona kako...

Devet mjeseci nakon što je teško pretučen u Bratuncu, protiv snimatelja i muzičara Osmana...