U nedjelju dženaza tragično nastradalom Jajčaninu

Podijeli članak:

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u bečkom okrugu prije 5 dana poginuo je Amel Ejup (39) porijeklom iz Jajca.

Danas mu je klanjana dženaza-namaz te upriličen ispraćaj iz Modelinga, gdje je živio i radio već nekoliko godina. Tijelo našeg sugrađanina biće prevezeno do Bosanske Gradiške, gdje će se u nedjelju, 29. maja obaviti ukop nam mezarju Dubrave u 14 sati.

Kolege i prijatelji opraštaju se od tragično poginulog Amela Ejupa.

– Dunjaluk je napustio jedan od najboljih insana koje sam upoznao za svoga života. Bio je prijatelj, vjernik, patriota, veliki humanitarac. Njegov ahlak je bio posebna osobina koja ga je krasila. Svakoj humanitarnoj akciji koju bih organizirao odazivao se među prvima i s najvećim novčanim iznosima. Molim Allaha da sretne svoga Gospodara nasmijana lica, kao sto ga je osmjeh krasio i na dunjaluku, pa da se skupa sretnemo kod Hawda. Allahu moj, podari mu status šehida u društvu s Poslanicima, Vjerovjesnicima i dobrim ljudima, a onima koji ostaju iza njega od porodice i rodbine podari sabur i sekinet, učvrsti ih i uputi, napisao je njegov prijatelj Ermin Selimović.

Amelova preokupacija bilo je suđenje na zelenim terenima, a to je veoma uspješno obavljao skoro pa 9 godina.

– Članovi Odbora i kolegijima za studije, a posebno članovi Badenske grupe žale za kolegom Amelom Ejupom, koji je preminuo u ponedjeljak u tragičnoj saobraćajnoj nesreći. Pokojnik, koji je stigao iz Mödlinga, karijeru je započeo kao sudija 11. oktobar 2014. kada je položio test. On je bio poslušan, pouzdan i nadasve naš kolegijalan član i dobar prijatelj. Članovi sudijskog komiteta izražavaju najdublje saučešće rodbini na ovaj način, napisali su.

Prijatelji za Amela imaju samo riječi hvale, kako su napisali u svemu im je bio podrška.

– Zaista, čovjeku je bliža smrt nego kragna oko vrata Moj dobri bruda Amele neka ti Allah podari Džennet tvojoj porodici sabur. Bio si brat lijepog ahlaka,uvijek si bio spreman pomoći potrebnima… Sjećam se kada sam počeo s radom od prvog dana i među prvima si mi bio podrška. Tvoja porodica je nas emanet, jer si nas zadužio brate moj, napisao je Senandin Ferhatović.

 

Podsjećamo, dana 23. maja 2022. godine, oko 08:05 sati, 56-godišnji državljanin Mađarske upravljao je teretnim vozilom s poluprikolicom na autoputu S 1, bečki vanjski prsten, iz pravca Schwechata prema Vösendorfu.

Kako prenosi policija, 39-godišnjak je skoro bez kočenja udario u zadnji dio poluprikolice. On je ostao zarobljen demoliranom vozilu i samo ga je vatrogasna brigada mogla izvaditi, on je bio u izuzetno kritično, stanju.

(Jajce Online)

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...