U Mrkonjić Gradu oduzet ford, dvoje uhapšenih

Tokom pojačane kontrole vozača u Mrkonjić Gradu prošlog vikenda dvije osobe su uhapšene, a oduzet je i jedan automobil zbog neplaćenih kazni.

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad prošlog petka su oko 10,15 časova privremeno oduzeli putnički automobil marke ford, od Banjalučanina A.Š.

“Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 2.396,20 KM”, navodi se u saopštenju.

Tokom pojačanih aktivnosti policije u ovoj opštini, uhapšene su dvije osobe.

Riječ je o osobi inicijala M.P. iz Bosanskog Petrovca, kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,52 g/kg. Druga uhapšena osoba je V.M. iz Šipova koje je odbila da se testira na alko-test.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad takođe ističu da su tokom pojačanih aktivnosti sankcionisana i četiri vozača koja su upravljala autom, a vozačka dozvola im je oduzeta ili zadržana.

Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

(nezavisne)