Search
Close this search box.

U Mostaru i Banjoj Luci kamp za mlade skakače

Podijeli članak:

Petorica šampiona u visinskim skokovima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore organizatori su velikog trening kampa za mlade skakače u Banjoj Luci i Mostaru.

Riječ je o Igoru Arseniću iz Banja Luke, Lorensu Listi iz Mostara, Dini Bajriću iz Sarajeva, te Evaldu Krnjiću iz Crne Gore i Ivici Domanoviću iz Srbije, koji od utorka obučavaju mlade skakače, prvo u Banjoj Luci, a od jučer i u Mostaru.

– Kamp smo pokrenuli jer je u padu interesovanje mladih za skokove. Takmičenja su počela gubiti smisao jer uglavnom skaču stariji skakači, podmlatka nema i mi smo željeli nešto da uradimo za budućnost skokova u regiji, kaže inicijator ideje Igor Arsenić.

On je inače zbog ovoga u svom gradu osnovao klub koji okuplja mlade skakače.

– Kad sam došao na ideju o kampu prvo sam nazvao Lorensa kojem se ona svidjela i koji je odmah postao dio projekta. Danas smo u Mostaru, imali smo dva treninga na skakaonici Duradžik, a tu ostajemo do nedjelje. Ima nas oko 30, od toga su sve mladi skakači uz nas četvoricu starijih. Svaki dan treniramo i lijepo se družimo, dodaje Arsenić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

​Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je da je ukrajinski tim Dnjepar-1 izbačen iz njenih...

Proteklog vikenda u Sanskom Mostu u jednom stambenom objektu prijavljena je krađa čak 1,6...

Nijedan herbicid nije potpuno bezopasan, a prirodno, netoksično rješenje, krije se u kuhinji: natrijum...

Američki globalni proizvođač električnih automobila Tesla će sljedeće godine početi koristiti humanoidne robote, izjavio...

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz...

Naučnici su testirali morske pse u moru u blizini brazilske obale i otkrili da...