Search
Close this search box.

U martu pao promet u maloprodaji u BiH

Podijeli članak:

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u martu 2024. godine, posmatran u tekućim cijenama zabilježio je pad od 3,0% u odnosu na februar 2024. godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) u iznosu od 3,3%, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad u iznosu od 2,2%.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u martu 2024. godine zabilježio je pad od 0,6% u odnosu na februar 2024. godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) u iznosu od 3,4%, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast u iznosu od 1,6%.

Ukupni indeks prometa trgovine na malo u BiH u mjesecu martu 2024. godine ostvario je nominalni rast od 39,8%, dok je realni rast iznosio 42,5% u odnosu na baznu (2021.) godinu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...