Jajce Online
JAJCEVIJESTI

U Jajcu realizovana združena vježba ‘Pliva 2022’

Kantonalna uprava za civilnu zaštitu organizirala je 21.09.2022. Združenu vježbu „Pliva 22“ na tri lokacije, na području općine Jajce. Vježba je provedena po jasno definiranom scenariju i operativnom planu vježbe.

U vježbi su, uz članove Kantonalnog stožera za civilnu zaštitu i djelatnike Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, učestvovali pripadnici kantonalnih službi zaštite i spašavanja: Služba za spašavanje na vodi i pod vodom, Službe za zaštitu i spašavanje s visina,, Službe za RKB zaštitu, Službe za zaštitu i spašavanje od požara te službi za zaštitu i spašavanje i Teritorijalne vatrogasne jedinice općine Jajce.

Veliku podršku i pomoć u pripremi i održavanju vježbe pružili su Služba i Stožer civilne zaštite općine Jajce.
Vježba je održana uz asistenciju pripadnika Policijske postaje Jajce a bila je angažirana i Služba hitne pomoći Doma zdravlja Jajce. U tijeku izvođenja vježbe koristila se sva raspoloživa oprema i MTS potrebna za izvršavanje naloženih zadataka.

Nakon završene Združene vježbe, urađena je analiza koja je potvrdila da je vježba provedena uspješno i kvalitetno, uz visok stepen profesionalizma od strane svih učesnika. Istaknuto je da je zacrtani cilj ove vježbe – uvježbavanje, provjeravanje i podizanje opće razine spremnosti operativnih snaga civilne zaštite Srednjobosanskog kantona, u potpunosti ostvaren. Zaključeno je kako se u slučaju realne opasnosti od prirodne i druge nesreće, akcije spašavanja ne mogu odraditi uspješno bez osposobljenih i motiviranih ljudi te adekvatne opreme.

Povezane vijesti

U Banjaluci opada potražnja za stanovima, u Sarajevu cvjeta

admin

Predizborna obećanja počela, penzionerima nikad teže: “Lijekove kupujemo na teku”

admin

Drama u avionu koji je prinudno sletio u Zagreb, htio da otvori izlaz: “Vidimo se u raju”

admin