Search
Close this search box.

U Jajcu predstavljena video izložba ‘Nju je lako voljeti’

Podijeli članak:

U večernjim satima, povodom otvaranja ljetne turističke sezone, u salonu Doma kulture Jajce održana je prva bh. video izložba pod nazivom “Nju je lako voljeti”. Izložbu potpisuje autor Dado Ruvić, fotoreporter nekoliko domaćih i svjetskih medijskih kuća, a nastala je u saradnji JU “Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” i Dron.ba, piše Jajce Online.

Na izložbi su prikazani snimci iz zraka, koje je autor zabilježio u posljednjih osam godina, na preko 500 različitih lokacija u cijeloj BiH. Izložba se sastojala od ukupno 13 ekrana, na kojima su se redale impresivne i neponovljive panorame, snimljene sa različitih lokacija i visina.

– Ponosan sam jer se putovanje izložbe nakon Zenice i Kaknja nastavilo i u Jajcu. Ovaj posebni grad mnogo puta nas je doveo sebi zbog snimanja jedinstvenih kadrova i ova izložba je neki vid zahvalnosti kako samom gradu, tako i Turističkoj zajednici općine Jajce koja ove ljepote njeguje i čuva od propadanja, kazao nam je Dado Ruvić, direktor video produkcije Dron.ba

Kako ističe sam autor, cilj izložbe je ukazati na prirodne i kulturne ljepote koje se nalaze u Bosni i Hercegovini, kao i potaknuti posjetitelje da se upoznaju s ovom zemljom iz novog ugla. Ovaj inovativni način predstavljanja zemlje, pogotovo iz zraka, privukao je veliku pažnju publike i bila je sjajna prilika da se promoviraju prirodni i kulturni resursi BiH.

Izložba “Nju je lako voljeti” planira se predstaviti i u drugim bh. gradovima, a nije isključeno ni da će biti organizirana u inozemstvu. Veliku podršku ovom projektu pružili su i sponzori – kompanija Bingo, Telefunken i Dom kulture Jajce.

Ova video izložba predstavlja još jedan korak u promoviranju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, koja sve više postaje privlačna destinacija za turiste iz cijelog svijeta. Projekti poput ovog mogu značajno doprinijeti jačanju turističke industrije, a posjetiteljima pružaju jedinstveno iskustvo i nezaboravne trenutke koje će zauvijek pamtiti.

 

Više fotografija pogledajte na ovom linku.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Banjalučka policija je danas podnijela Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv lica...

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...