U Jajcu otvorena poslovna jedinica Greenstone Solutions d.o.o.

Podijeli članak:

Danas je u Jajcu zvanično počela s radom poslovna jedinica Greenstone Solutions d.o.o. Svečanosti otvaranja prisustvovao je i načelnik općine Jajce Edin Hozan i poželio dobrodošlicu ovoj kompaniji u Jajce.

– Raduje nas činjenica da je kompanija Greenstone Solution d.o.o odabrala općinu Jajce za širenje svojih poslovnih aktivnosti. Kreiranje novih radnih mjesta i upošljavanje mladih ljudi je od izuzetne važnosti za naš grad i zbog toga se iskreno zahvaljujem. Posebno smo sretni što većinu uposlenih čine žene koje teže dolaze do radnog mjesta zbog prirode industrije u Jajcu, istakao je Načelnik Hozan.

Greenstone Solutions prisutan je na teritoriju Bosne i Hercegovine tri godine. Firma je u vlasništvu Njemačkog investitora, a trenutno ima poslovne jedinice u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru, Čapljini i Bugojnu. Konstantno se širi i zapošljava nove radnike. Klijenti su im renomirane kompanije, a najveća od njih je njemački ADAC, te Austrijski ÖAMTC .

U ime investitora i vlasnika zahvalnost za topao prijem u Jajcu uputili su Aksel Schmidt i Kemal Mujičić ističući da su Jajce prepoznali kao daljnji potencijal za širenje firme uz želju da uskoro povećaju i broj uposlenih.

Trenutno Greenstone Solutions d.o.o. u poslovnici u Jajcu zapošljava osam radnika koji će raditi za austrijskog klijenta ÖAMTC.

 

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu...

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...