U Jajcu otvorena izložba likovnih radova iz fundusa Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo

Podijeli članak:

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, formirana od Vlade Federacije BiH, koja djeluje pri Federalnom ministarstvu kulture i sporta, sinoć je u našem gradu, u prostorijama JU “Dom kulture Jajce” Jajce, priredila Izložbu likovnih radova renomiranih bosanskohercegovačkih umjetnika.
Tom prilikom prisutnim građanima obratili su se načelnik općine Jajce, g-din Edin Hozan, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, Armin Omerović i član Upravnog odbora Fondacije, Miroslav Ilić.

Načelnik općine Jajce, Edin Hozan je u svom govoru zahvalio Fondaciji na podršci koju pruža projektima naše općine iz oblasti kulturne djelatnosti, te uputio riječi hvale upravi Doma kulture Jajce, koja uspješno sarađujući s Fondacijom već duži niz godina, ostvaruje brojne pogodnosti i benefite kojima značajno unapređuje i obogaćuje rad ove Ustanove.

Predsjednik Upravnog odbora fondacije, Armin Omerović je govoreći o redovnim aktivnostima Fondacije na pružanju pomoći pri realizaciji važnih kulturnih projekata u Federaciji BiH, posebno važnom istakao činjenicu da Fondacija svake godine otkupljuje likovna djela od renomiranih umjetnika, te tako, osim što podržava likovne umjetnike, raspolaže i fundusom od ukupno 150 radova od kojih je na Izložbi prezentirano 25 pažljivo probranih radova.

Miroslav Ilić, član Upravnog odbora Fondacije, je u svom obraćanju naglasio da je upriličena izložba Fondacije na svojevrsnoj turneji po Bosni i Hercegovini, te da je nakon Bihaća svjetlo dana napokon ugledala i u Jajcu, nakon čega joj slijede brojna gostovanja i po drugim bosanskohercegovačkim gradovima, Livnu, Mostaru, Širokom Brijegu i dr.

This slideshow requires JavaScript.

Izložba likovnih radova Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo je postavljena u holu Doma kulture, i može se pogledati u narednoj sedmici, svakog radnog dana, od 8 do 16 sati

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...