U Jajcu održan predramazanski-humanitarni koncert ‘Zijaret srcu’

Podijeli članak:

U prepunoj sali Doma kulture Jajce održan je predramazanski humanitarni koncert “Zijaret srcu” na kojem su nastupili eminentni izvođači ilahija i kasida Zejd Šoto sa orkestrom, Mustafa Isaković i hafiz Aziz Alili.

U svjetlu Kur'anskog ajeta “Vjernici i vjernice su prijatelji jedni drugima: traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i molitvu obavljaju i zekat daju i Allahu i Poslaniku Njegovu se pokoravaju”, predramazanski humanitarni koncert “Zijaret srcu” organizovali su Medžlis Islamske zajednice Jajce i Bošnjačka zajednica kulture Preporod s ciljem da cjelokupan prihod od prodanih ulaznica i donatorskih karata uplate za potrebe Narodne kuhinje Jajce.

U ime organizatora prisutnima se obratio glavni imam MIZ Jajce prof. Zehrudin-ef. Hadžić, a u svom obraćanju je govorio o povezanosti vjernika i upućenosti jednih na druge, što su jajčani i jajčanke i gosti iz drugih gradova i država svoji odzivom na ovaj događaj i praktično pokazali.

U toku koncerta predsjednik BZK Preporod Jajce, Behrudin Halaba je direktoru MDD Merhamet Jajce Sinanudinu Smajiću uručio ček sa iznosom prikupljenih novčanih sredstava koji će nakon koncerta biti uplaćen za potrebe Narodne kuhinje Jajce.

Generalni pokrovitelji koncerta su Općina Jajce, općinski načelnik Edin Hozan i Edina Kliko-Makić. Koncert su podržali i restoran Fontana i Vispak Visoko.

Organizatori se zahvaljuju i svim ostalim sugrađanima koji su svojim prilozima podržali realizaciju ovog događaja.

 

(MIZ Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...