U Jajcu održan Napretkov uskrsni koncert

Podijeli članak:

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – podružnice Jajce, u Domu kulture u Jajcu sinoć je održan uskrsni koncert.

Na koncertu se nazočnima obratio župnik župe UBDM u Jajcu, fra Vinko Marković koji je svima poželio čestit i miran Uskrs. Pored župnika nazočnima se obratio i predsjedatelj OV Jajce gospodin Josip Topić. Predsjedatelj Topić je istaknuo važnost pjesme i Uskrsnog koncerta te zahvalio Napretku na radu i upornosti i istaknuo kako su njegova vrata uvijek otvorena za Napredak.

Na koncertu je nastupio crkveni zbor Uznesenja Blažene Djevice Marije s pjesmom Radujte se kršćani. Pored crkvenog zbora nastupio je i zbor pod imenom Plivski slavuju koji vodi profesorica Katarina Ladan. Svoj prvi nastup imali su prošle godine na Božićnom koncertu a na ovogodišnjem Uskrsnom koncertu pjevali su pjesmu Zdravo Marijo.

Napretkov zbora Nikola Šop djeluje od samog obnavljanja Napretkova rada u Jajcu i bez njega je nemoguće organizirati niti jednu manifestaciju u okviru Napretka ali i drugim važnijim manifestacijama u našem gradu. Zbor Nikola Šop djeluje pod vodstvom profesorice Katarine Ladan i predstavili su se pjesmama Svi kliknimo i Uskrsnu Pastir dobri.

Središnje gošće Uskrsnog koncerta bile su sestre Ramljak, Darija i Anna Maria. Sestre Ramljak su se jajačkoj publici predstavile pjesmama Dubine, Aleluja, Nek pada, Jeshua, Blagoslov, Ne plači Marijo, Ti me vodiš preko voda i Nocturno. Po završetku koncerta zajedno sa svim izvođačima i publikom otpjevale se pjesmu  Uskrsnuo je.

HKD Napredak – podružnica Jajce zahvaljuje Općini Jajce, redovnim donatorima te svima onima koji su došli na koncert, kao i onima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji uskrsnog koncerta.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Žene se često pitaju zašto muškarci gledaju druge žene, iako su sigurni da je...

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...