U Jajcu obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Podijeli članak:

OŠ „ Braća Jezerčić“ Divičani – Jajce , OŠ „Jajce“ i Udruženje „Vodopad ljubavi„ u suradnji s nevladinom organizacijom Genesis Project u sklopu projekta „ Mostovi povjerenja i suradnje“ danas su se družili ispred Doma kulture Jajce povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Prolaznici su mogli kupiti neke od rukotvorina koje izrađuju mame, djeca i tete iz naše udruge.

Nastavnici iz ovih suradničkih škola pripremili s puno ukusnih i lijepo dekoriranih kolača i letke o važnosti obilježavanja ovog datuma koje su dijelili prolaznicima. Osim toga, učenici OŠ “13. rujan” zajedno sa defektologinjom Mateom Lozić došli su se družiti, pjevali su, plesali i poslužili se ukusnim kolačima.

Ravnatelji naših osnovnih škola također su bili s nama danas ikog tko zna koji put podržali svoje nastavnike, pedagoge i naš rad. Sve ovo je od izuzetne važnosti za nas i na ovaj način opet ćemo reći: Hvaal divni ljudi, poručili su.

Sveprisutnija pojava u društvu

Autizam je stanje koje ne možemo izliječiti ali možemo razumjeti. Osobe s autizmom iako ne mogu reći što misle i osjećaju, mogu pokazati na nama shvatljiv način.

Glavna skupština UN-a proglasila je 2. april kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kako bi se skrenula pažnja javnosti širom svijeta na ovaj problem koji je sveprisutnija pojava u društvu, a kod pojedinaca se najčešće razvija u prve tri godine života.

Glavna aktivnost koja se realizuje taj dan jeste puštanje plavih balona kako bi se istakla nedovoljna informisanost javnosti o stanju osoba sa autizmom.

U svim gradovima, raznim manifestacijama se želi skrenuti pažnja na važnost razumijevanja osoba sa autizmom, njihovog života, i svega onoga sa čime se kroz život susreću.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...