Search
Close this search box.

U Jajcu nastupaju ‘Bajaga i Instruktori’, Jala Brat i Buba Corelli…

Podijeli članak:

U Jajcu će od 1. do 3. augusta biti održano peto izdanje Desant Festivala, koji i ove godine donosi bogat i zanimljiv program, prilagođen različitim muzičkim ukusima.

Desant 2024. bit će otvoren u četvrtak, 1. augusta koncertom Jusuf Brkić Sevdah Trija na stageu pokraj katakombi na jajačkoj tvrđavi. Ulaz na ovaj događaj bit će moguć isključivo uz pozivnicu.

U petak, 2. augusta na vodopad Stageu prvo će nastupiti Prava stvar – Tribute to Zdravko Čolić s repertoarom najvećih Čolinih hitova. Nakon toga koncert će održati Bajaga i instruktori, koji ove godine obilježavaju fantastičnih 40 godina djelovanja na muzičkoj sceni.

Posljednjeg dana Desanta, u subotu, 3. augusta će na vodopad Stageu nastupiti Jala Brat i Buba Corelli, koji su nedavno objavili drugi dio albuma “Goat Season”, nakon čega su njihove nove pjesme sa milionskim pregledima zauzele top pozicije na YouTube trendingu.

Ograničen broj promotivnih ulaznica u prodaji

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 20 KM mogu se kupiti na kupikartu.ba. Zbog specifičnosti lokacije, broj ulaznica je ograničen i očekuje se da će biti rasprodane velikom brzinom. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća. Zato požurite po svoju na kupikartu.ba.

Ulaznice za koncerte ispod Vodopada će se od 15. jula moći kupiti i u Turističkom info centru u Jajcu.

Vidimo se u Jajcu na DesantuDesant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca i bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno- historijskog naslijeđa i spektakularne prirode.

Desant 2024. odlična je prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno- povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma te kulture i sporta FBiH. Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi...

Bosna i Hercegovina je širom svijeta poznata po svojim prirodnim ljepotama. Prelijepa jezera, rijeke...

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči, a koji...

Meteorolog Nedim Sladić je otkrio da bi izuzetno sparno vrijeme moglo potrajati bar još...

Honor je jučer u Kini predstavio Honor Magic V3 koji se izdvaja kao vrhunac...

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavilo je podatke da je Komisija za uništavanje opojnih...